Documentaire "Het vergeten leven van Nederland"
In deze documentaire reist de Rotterdamse filmmaker Rik van der Linden door de tijd. Hij gaat terug naar de oorsprong van de natuurlandschappen uit zijn jeugd om het verloren leven van de Delta te ontdekken en een nieuw referentiepunt te bepalen voor het natuurherstel in de regio. De film laat zien hoe de kwaliteit van onze natuur ten koste gaat van onze economische ontwikkeling, en hoe belangrijk het is dat je ermee aan de slag gaat?
Documentaire geeft inzicht in Basiskwaliteit Natuur
... Wie in Nederland is zich ervan bewust dat het in onze delta, waar de Rotterdamse haven ligt een eeuw geleden stikte van de zalm en steur?
... Wie ziet in gedachten de natte hooilanden voor zich vol vlinders, wilde bijen en weidevogels waar we nu eindeloze glasvlaktes in de polders hebben liggen?
... En wie houdt de herinnering levend dat vanaf de duinen ieder jaar enorme aantallen migrerende grijze walvissen in de Noordzee te zien waren?
Om het verlies van leven een halt toe te roepen is er Basiskwaliteit Natuur, waarin overheid, natuurorganisaties en groene vrijwilligers samenwerken om te behouden wat er is, zowel in als buiten de natuurgebieden.
Waarom deze documentaire?
De documentaire "Het vergeten leven van Nederland" is bedoeld om op indringende wijze duidelijk te maken dat de natuur in Nederland al heel wat klappen heeft gehad, maar ook dat het heilzaam en inspirerend is om de handen uit de mouwen te steken voor behoud en ontwikkeling van het leven in Nederland. Hij is speciaal gemaakt om samen met andere vrijwilligers te bekijken, en met elkaar in gesprek te komen.
Zet de docu gratis in op jouw bijeenkomst
De documentaire is beschikbaar voor filmavonden in jouw regio om het gesprek met medebewoners aan te gaan over Basiskwaliteit Natuur. Neem contact op via ons contactformulier voor toegang tot de documentaire.